Eмисия новини
от 05.00 часа

100 семейства от жилищен блок в Русе са заплашени да останат без ток

100 семейства от жилищен блок в Русе са заплашени да останат без ток следващата седмица заради  невъзможност да бъде издирен титулярът на сметката за електричество. Казусът има 10-годишна история и до този момент всички институции се оказват безпомощни.

Хората от жилищния блок на бившето общежитие АОНСУ в Русе отново са застрашени да останат на тъмно, след като от енергоразпределителното дружество "Енерго Про" изпратиха писмо до медиите, в което се казва, че всички възможности за решаване на проблема са изчерпани.

Причината за създалата се ситуация е, че управителят на фирмата "Рали 2003" – печалноизвестният в Русе бизнесмен Явор Блъсков, е неоткриваем, а партидата за електричеството е на негово име. Така натрупаните задължения са за близо 50 000 лева, макар че живущите плащат ток. Оказва се, че хората внасят пари по партида на балансов електромер, който отчита входящото напрежение в целия трафопост, от който пък се захранват и други обекти.

"Ние имаме само един електромер. На този електромер всичко се отчита, а онези, може би, гратис минават. Заради чужди сметки ние страдаме". 

Тъй като неплащането на сметки все още не е престъпление, нито една институция няма право да издири титуляра Блъсков и да изиска от него решение на проблема с 200 души в блока на бившето АОНСУ.

Още от

Пожар на сметището край Цалапица

публикувано на 20.05.19 в 19:40