Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия със световна титла в единичната смесена щафета в биатлона

Русия спечели мъжката щафета в Оберхоф
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България в състав Даниела Кадева и Антон Синапов завърши на 19-а позиция в индивидуалната смесена щафета на световното първенство в биатлона в Йостерзунд (Швеция). Биатлонистите ни се движеха много добре до последните си стрелби на прав, като използваха 9 допълнителни патрона и трябваше да въртят по една наказателна обиколка.

Титлата стана за първи път в историята на световните първенства стана притежание на Норвегия. Марте Олсбу Ройселанд и Йоханес Тингнес Бьо използваха 6 допълнителни патрона и завършиха с време от 35 минути 43 секунди 2 стотни, като оставиха на 13.4 секунди зад себе си състава на Италия в състав Доротея Вирер и Лукас Хофер.

Бьо и Хофер се движеха рамо до рамо до последната стрелба, но в нея норвежецът премина чисто, докато Хофер се забави с използването на един допълнителен патрон и това беше достатъчно "викингите" да се поздравят с победата.

За радост на феновете в Йостерсунд бронзовото отличие остана за домакините от Швеция. Хана Йоберг и Себастиан Самуелсон завършиха на точно 20 секунди зад норвежците, като използваха 8 допълнителни патрона.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!