Eмисия новини
от 18.00 часа

Асен Блатечки патрон на турнира по карате „Никон Оупън 2019“

Над 1000 състезатели от 22 държави ще се борят за отличията в седмото издание на най-мащабният международен карате турнир по карате у нас – “Никон Оупън”. Организатори на голямата спортна надпревара, която ще се проведе на 16 и 17 март в столичната  “Асикс Арена”, са КК “Никон”, Българска Национална Федерация по Карате и фондация “София – Европейска столица на спорта”.

Сред участниците в тазгодишната надпревара се отличават имената на европейски и световни звезди в този вече олимпийски спорт, тъй като освен всички съседни балкански държави и водещи национални школи от Европа, като Франция, Италия, Германия, Русия, Украйна и Русия, заявки за участие са потвърдени и от по-далечни страни, като Алжир, Азербайджан, Ботсвана, Непал, съобщи за БНР главният инструктор и президент на КК „Никон“ Николай Цанев.

Официален гост и лице на “Никон Оупън 2019” ще е  Асен Блатечки. Популярният актьор не е избран случайно. Той е тясно свързан с каратето тъй, като е национален шампион от 1989, 1990, 1991 и 1992 година.

В двудневната турнирна надпревара, участие ще има във всички възрастови групи. На 16 март ще се състезават младежи, жени, мъже и ветерани. На следващия ден – на татамитата ще излязат децата, които ще се борят в три дисциплини – макевара, ката и кумите.

Възрастовите групи започват от 8-годишните и достигат до над 40 години – при ветераните.

Турнирът е част от инициатива София – Европейска столица на спорта, като целта на организаторите е да превърне събитието в традиционен празник за децата и популяризиране на спортното карате в България.


Още от