Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири бронзови медала за България на "Дерюгина къп"

Ева Брезалиева
Снимка: Архив

Четири бронзови медала спечелиха българките на международния турнир по художествена гимнастика "Дерюгина къп 2019" за жени и за девойки в Киев (Украйна), който съпътства Гран При.

Вая Драганова взе бронз на финала на бухалки при жените, Ева Брезалиева е трета в многобоя и на лента при девойките, а отборно при девойките България завоюва бронзово отличие.

При жените Вая Драганова изигра днес много хубави бухалки и спечели бронзов медал на финала на уреда с оценка 19.350 точки. На лента тя се нареди четвърта с 16.650 точки, а на обръч е на седмо място с 15.800, след като изпусна извън терена. 

На финала на топка Йоана Николова зае седмо място с 15.350 точки.

Победителка при жените на обръч и бухалки стана Олена Дяченко от Украйна, а на топка и лента -Анастасия Салос от Беларус.

При девойките Ева Брезалиева завоюва бронзово отличие в многобоя през първия ден, а днес успя да вземе бронз и във финала на лента с 16.900 точки, който беше поделен между нея и украинката Никол Красюк.

Ева Брезалиева игра и на четирите финала, а освен бронзовия медал на лента тя се класира шеста на въже с 14.250, шеста на топка с 16.300 и седма на бухалки с 14.550 точки.

Във финалите на въже и топка победителка стана рускинята София Агафонова, а на бухалки и лента първа е Анастасия Симакова, също от Русия.

В отборната надпревара при девойките България в състав ансамбъл-девойки, Ева Брезалиева (бронзов медалист в многобоя) и Валерия Ватова (шеста в многобоя), спечели бронзовия медал със сбор от 149.600 точки. Отборно при девойките шампион е Украйна-1 със 162.250, пред Беларус със 162.000.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени