Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски би драматично Ямбол

Баскетболистите на "Левски" записаха поредна победа.
Снимка: БК Левски Лукойл

Шампионът Левски Лукойл спечели втори тежък мач, преодоля пасив от 15 точки и победи Ямбол в драматичен двубой в зала "Диана" със 78:75 в 20-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. 

Божидар Аврамов се превърна в герой за "сините", след като вкара тройка 5 секунди преди края и спаси тима си от нов мач с продължение. Националът завърши с 9 точки, 6 борби и 3 асистенции. Най-резултатен за Левски Лукойл беше Патрик Рембърт с 20 точки. Христо Захариев също изигра много силен мач, като се отличи с 14 точки и 15 борби. 14 точки вкара и Деян Иванов. За домакините капитанът Станислав Говедаров отново беше стабилен и завърши с 18 точки, Айзия Уилямс добави 17, а 14 - ЛаРон Смит. С 10 точки се отличи Дарин Иванов.

Балкан се наложи с лекота над Рилски спортист в дербито на НБЛ с 91:80. Домакините натрупаха комфортна разлика още през първото полувреме, която се оказа ключова за крайния изход на мача.

Черно море Тича записа третата си победа за сезона в НБЛ, след като се наложи като гост на А1 Академик в Правец с 95:74. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна