Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сити възкръсна от 0:2 и с гол от засада

Агуеро пропуска от бялата точка.
Снимка: БТА

Манчестър Сити се класира за полуфиналите в турнира за купата на Футболната асоциация. "Гражданите" победиха изключително драматично с 3:2 като гости срещу втородивизионния Суонси, наваксвайки изоставане от 0:2.

"Лебедите" поведоха в резултата чрез Мат Гримес от дузпа в 23-ата минута, а само шест минути по-късно Берсант Селина също се разписа във вратата, пазена от Едерсон.

Обратът за гостите започна със смяната на Рияд Марез със Серхио Агуеро в 64-ата минута. Само пет след това Бернардо Силва намали изоставането за Сити след подаване на аржентинския национал Агуеро. В 77-ата минута Камерън Картър-Викърс извърши нарушение в наказателното поле срещу Рахим Стърлинг. При удара от бялата точка Агуеро прати топката в страничната греда, но тя се удари в плонжиралия вратар Кристофър Нордфелдт и отново влезе във вратата.

В последвалите минути натискът на гостите беше изключително сериозен. Стълинг и Агуеро се отличиха с пропуски преди вратата на домакините. Стигна се до 89-ата минута, когато Бирнардо Силва центрира към Агуеро и аржентинецът с глава реализира решителния гол в полза на тима от Манчестър. Телевизионните повторения показаха, че Агуеро е в засада при подаването на Силва преди реализиране на попадението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени