Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уулвс отстрани Манчестър Юнайтед за купата

Раул Хименес се радва на гола си.
Снимка: БТА

Ууулвърхемптън отстрани Манчестър Юнайтед с 2:1 на "Молиню" и се класира за полуфиналите в Купата на Англия. 

След равностойно първо полувреме, в което и двата отбора не създадоха нещо особено, тимът на Еспирито Санто изигра блестяща втора част. 

 В 70-ата минута Уулвс поведе след поредната добра атака. Моутиньо размина трима и навлезе в наказателното поле. След това намери Хименес, който не успя да овладее добре, първият му удар бе блокиран, но топката остана в него и той се завъртя и с прецизен удар не остави шансове на Ромеро.

Малко по-късно "вълците" вече имаха солидна преднина. Диого Жота увеличи аванса на домакините, след като взе топката около централната линия, напредна, развинти Люк Шоу и със силен удар в близкия ъгъл направи 2:0. 

Ситуацията за Юнайтед стана още по-неприятна осем минути преди края, но за кратко. Мартин Аткинсън показа директен червен картон на Линдельоф, след като той влезе доста грубо в краката на Хименес. След разглеждане на ситуацията чрез ВАР бе взето решение, че нарушението е за жълт картон.

Последните минути "червените дяволи" опитаха да натиснат и в самия край стигнаха до почетно попадение. Люк Шоу намери Рашфорд в наказателното поле, английският национал се обърна и стреля, но вече бе прекалено късно за тима на Солскяер да мисли за изравняване. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени