Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Американския колеж в София с най-много първи места на състезание по математика в Ловеч

За откриването на националното състезание по математика в Ловеч пристигна зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.
Снимка: Община Ловеч

Учениците от Американския колеж в София завоюваха най-много първи места на националното състезание по математика за езикови гимназии и средни училища с разширено изучаване на чужди езици. То се състоя за 22-ри път в Ловеч с участието на над 250 ученици от цялата страна, разделени в пет възрастови групи  от VIII до XII клас.

Възпитаниците на Американския колеж Петър Ивановски, Валери Ванков, Иво Йорданов и Александър Желязков спечелиха състезанието съответно във възрастовите групи 8-и, 9-и, 10-и и 11-и клас.

При най-големите победител стана Давид Петров от Гимназията за изучаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора.

„Темата за нас беше сравнително доста трудна. Беше голямо предизвикателство, но общо взето математиката си остава типична. Справихме се. Всъщност аз я виждам като фундамент за живота до голяма степен, обясняваща света около нас“, сподели той.

Заелите първите три места при дванадесетокласниците са получили отлични оценки, които са валидни за кандидатстване във Факултета по математика и информатика към Софийския университет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени