Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) победи Витоша, Дунав и Черно море с равенство

Снимка: БФС

Локомотив (Пловдив) като гост победи с 3:0  Витоша в среща от 26-тия кръг на Първа професионална футболна лига. "Железничарите" бяха улеснени през по-голямата част от двубоя, тъй като централният бранител на Витоша Михаил Минчев бе изгонен с директен червен картон в 32-та минута заради удар без топка срещу Абделхаким Буна.

Пловдивчани поведоха с попадение на Един Бахтич в 66-та минута. 7 минути преди края гостите стигнаха до второ попадание чрез Димитър Илиев. В последната минута на редовното време локомотивци стигнаха и до трети гол, дело на резервата Аленп Ожболт.

Росен Кирилов, старши треньор на Витоша: Не е реален резултатът, защото през първото полувреме играхме много добре, дори и след изгонването на Мишо Милчев организирахме много остри контри. През второто полувреме при това тежко време и с 10 човека, загубихме концентрация при една ситуация и допуснахме гол. А вторият и третият гол, които допуснахме, мога да ги нарека абсолютен подарък. Загубихме двама основни играчи рано-рано. На първо четене не е никакъв червен картон, защото Аралица не може да играе с топката, а двамата футболисти се удариха рамо в рамо. Имам претенции и към нарушение срещу Ивайло Лазаров, стори ми се чиста дузпа, но не съм я гледал ситуацията на видеозапис. Трудно можем да коментираме какво можеше да се постигне, но рано ни изгониха човек. Въпреки това бяхме се затворили добре и до гола за 0:1 те имаха само една ситуация с участието на Димитър Илиев. Но с напредването на мача играчите почнаха да се изморяват. В групата ни в плейофите основният ни конкурент е Ботев Враца. За съжаление днес не успяхме да скъсим дистанцията, но има два директни мача, така че ще се борим до  край за 2-ата позиция в тази група"

Бруно Акрапович, старши треньор на Локомотив (Пловдив): Вървеше, просто ни вървеше играта. Имахме повече шансове, повече владеехме топката и видях тази дисциплина, която исках. И затова взехме трите точки. Митко подаде супер топка на Бахтич за 1:0, а след червен картон е много трудно да реагираш. Имам играчи за 3-5-2, разбрах го бързо, затова и играем така. но все още имаме проблеми, които трябва да оправим в играта си. Но мисля, че за този отбор тази система е най-добра. А дали ще я ползвам и по-нататък, ще видим. В бъдеще ще се стараем да действаме по най-добрия начин, без значение системата на игра. И преди червения картон имахме шансове, но Витоша демонстрира много голяма дисциплина. Те играят 4-5-1, а така е трудно да се пробие. Имаше ситуации, които не ми харесаха, като например загуба на концентрация и някои моменти, в които буквално се отървахме. Но ще се опитваме да надграждаме този отбор. Целта си остава участие в Европа. Ще бъде трудно, но се надявам, но ще направим всичко възможност да влезем в Европа, защото можем да го направим и през купата, и през първенството“

В другата среща от кръга Дунав и Черно море си поделиха по една точка, след като завършиха наравно-1:1 на градския стадион в Русе.  Въпреки това "моряците" ще завършат на пето място след редовния сезон, докато русенци са на предпоследното 13-то място.

Дунав поведе в резултата в 20-ата минута. Божидар Васев откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Исмаил Иса. Осем минути по-късно гостите изравниха резултата. Георги Илиев отбеляза от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу него. В 38-ата минута Красимир Станоев отбеляза гол във вратата на Черно море. Попадението обаче беше отменено от съдията, тъй като футболистът на Дунав стреля директно от непряк свободен удар, като с топката не игра друг състезател.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев след равенството: "Като цяло може да съжаляваме, че не победихме. В първите десет минути след почивката не играхме добре, но като цяло държахме инициативата. Създадохме добри положения, но не можахме да ги реализираме. Дунав играят агресивно като домакини. Пуснаха двама централни нападатели, но ние очаквахме това. Не трябва да бъдем фигуранти в първата шестица. Като цяло си свършихме работата. Въвеждането на ВАР в България ще бъде малко по-сложно. За мен трябва да има ограничение в използването му. Не трябва да имаш право повече от 2-3 пъти. Много съм доволен от футболистите ми. Получи ни се срещу някои отбори, които са по назад в класирането. С водещите отбори също. Трябва да бъдем максимално концентрирани в плейофите и да покажем на какво сме способни. Аз имам договор с Черно море за 2,5 години и не сме говорили за ново споразумение".
Мнение на Людмил Киров, старши треньор на Дунав (Русе): Мисля, че момчетата се представиха добре. Играхме с един от най-добрите отбори в групата и се представихме на ниво, според нашите възможности. Закономерно си поделихме по 1 точка. Но е трудно да се работи в тази насока, за да бъдем с повече самочувствие с по-силните отбори, защото няма време. Като влезем в груповата втора фаза мачовете ще бъдат на всяка цена, защото ще играем срещу отбори от нашата черга. И там нещата ще се получат. Аз Дунав го виждам като стабилен домакински отбор, който основно разчита на мачовете на свой терен. Но искам да направим така, че с нас да се съобразяват и при гостуванията. Мисля, че с усилна работа ще станат нещата“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна