Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси с нов хеттрик и нов рекорд

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на Барселона Лионел Меси изигра още един силен мач и с хеттрик помогна на отбора си да победи Бетис с 4:1 като гост в двубой от 28-и кръг на Примера дивисион. Мачът се игра на стадион “Бенито Виямарин” пред 54 200 зрители.

Меси даде преднина на каталунците в 18-ата минута с чудесно изпълнение от пряк свободен удар. Отново аржентинецът бе точен в края на полувремето след гениален пас на Луис Суарес. Уругваецът също се разписа в 63-ата минута за 3:0. В 82-ата Лоренсо Морон върна един гол, но след още три минути Меси оформи крайното 4:1.

С актив от 66 точки отборът на Барса води в класирането, като има солидна преднина от 10 точки пред втория Атлетико. Меси в снощния мач срещу Бетис счупи рекорда на бившия си съотборник Шави за най-много победи с фланелката на каталунския клуб.

Аржентинският нападател вече има 477 победи, а Шави - 476. На трето място по този показател е Андрес Иниеста (459). Освен това Меси се изравни с Иниеста по брой мачове за тима на Барселона (674). Лидер в тази класация е Шави (767).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени