Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха спасителите на момичето, паднало във водопад край Карлово

| обновено на 18.03.19 в 14:32
3
Снимка: Радио Пловдив

В Карлово тържествено бяха наградени спасителите на 11-годишното момиче, паднало във водопада Сучурум на 10 март.

„Теменуга вече живее втори живот, благодарение на тези герои – Тони, Никола, Станимира и Радина, герои не само на Карлово, а и на България. Искам да благодаря сърдечно на всички, помогнали за спасяването на дъщеря ми“. С тези думи Мая Панайотова, майката на момичето, се обърна към спасителите ѝ.

В Община Карлово тържествено бяха наградени с плакети, значки с лика на Левски и почетни грамоти Тони Танчев, ефрейтор Никола Върбанов, Станимира Иванова и Радина Петрова, спасили живота на падналото момиче в ледените води на водопада. Грамоти получиха и полицаите Ивайло Свиленов и Симеон Иванов, помогнали за спасяването на другите две момичета, останали в беда на скалистата пътека край водоема.

„Искам да благодаря на нашите съграждани Тони и Никола и на техните приятелки, които са се оказали на мястото на инцидента и са свършили своята работа перфектно, като хора, които милеят за живота и здравето на своите съграждани“, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

„Лично благодаря на младите хора за проявената смелост и изпълнен граждански дълг“. С тези думи се обърна към спасителите директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив Атанас Илков.

„Това е просто едно дело. Всеки е длъжен, като види нещо такова, да направи всичко възможно за спасяването на човешки живот“, заяви при получаването на наградата ефрейтор Върбанов от 61-ва механизирана бригада в Карлово. 

„Според мен това не е нещо специално, нещо нормално е, мисля, че всеки на нашето място би постъпил така“, счита другият спасител на момичето Тони Танчев.

Майката на петокласничката освен на спасителите благодари и на лекарския екип от УМБАЛ „Свети Георги“, помогнал за възстановяването на дъщеря ѝ. Тя им посвети свое стихотворение, което изчете пред журналистите.

Състоянието на Теменуга вече е добро и се очаква до края на седмицата тя да бъде изписана от болницата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия