Eмисия новини
от часа

Броиха рекордните 1,25 млн. евро за пощенски гълъб

Постиженията на пощенския гълъб Армандо, за който бяха броени 1,25 млн. евро, изброени в аукционния сайт Pigeon Paradise.

Отгледан в Белгия пощенски гълъб бе продаден за над 1,25 милиона евро на търг в интернет, като по този начин се превърна в най-скъпата в света птица от вида, предаде БТА, цитирайки АФП.

Специализираният сайт Pigeon Paradise оповести, че рекордната сума е платена за мъжкия фламандски гълъб Армандо, отгледан в гълъбарника на Жоел Вершот.

„Никой не очакваше, че ще бъде платена сума, надхвърляща 1 милион евро“, се казва в информация на сайта. „За Армандо бяха платени 1 252 000 евро“.

Не се съобщава самоличността на купувача. Според агенция Белга той е китаец, който очевидно „ще използва птицата за репродуктивни цели, за да се появят на бял свят нови шампиони“. 

Интересът на китайски колекционери към пощенските гълъби датира от няколко години и стана причина рязко да нараснат сумите, платени за тези „шампиони“, чиито постижения се състоят в това да се върнат първи в гълъбарника, след като в някои случаи са изминали стотици километри.

Според  Pigeon Paradise най-скъпият досега пощенски гълъб в историята на онлайн продажбите бе Ню Бликсем, който през ноември м.г. бе продаден за 376 000 евро от белгийския си собственик Габи Ванденабел.


Още от

Патриарх Кирил поздрави Зеленски

публикувано на 23.04.19 в 21:53