Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вучич няма да се отказва от поста си

| обновено на 18.03.19 в 19:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма никакво намерение да се отказва от поста си и че ако опозицията иска властта, ще трябва да я спечели на избори. Според него това е демократичният начин, а не чрез нахлуване с моторни резачки в сградата на обществената медия РТС.

Вучич допълни, че всеки има право да протестира, но в Сърбия няма да се допуска насилие.

Русия се намеси днес на страната на Вучич, като нарече нахлуването в РТС в неделя вечерта и вчерашната обсада на президентството „незаконни“. Външното министерство в Москва похвали сдържаността, с която са реагирали властите в Белград.

Вучич настоява пред надлежните органи да отменят издадените присъди и да освободят всички задържани с обвинения за хулиганство по време на нахлуването на протестиращи в сградата на обществените РТС, предаде Танюг.

Малко преди това съобщение един от лидерите на протестиращите опозиционери - Драган Джилас, настоя за освобождаване на задържаните от наказателна отговорност и предупреди, че в противен случай ще започне непрестанен верижен протест пред президентството в Белград.

При вземането на решението си обаче президентът Александър Вучич заявил, че то не се отнася за тримата задържани с моторни резачки при нахлуването в РТС в неделя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени