Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичното 55-о училище ще отбележи 140-годишнината си с тържествен концерт

Възрожденският дух в нашия колектив е запазен, каза директорът

Снимка: 55 СУ „Петко Каравелов“

55-о средно училище „Петко Каравелов“ в София ще отбележи 140 години от създаването си с тържествен концерт на 21 март, четвъртък, в зала 1 на НДК. На 27 март в училището ще има Ден на отворените врати – част от европейска кампания в подкрепа на родителското присъствие в училище.

„Влезте в училище и предайте на детето си един от най-важните уроци – да обичаш някого, значи да си отговорен за него“. С това започва анонсът на сайта на училището по повод Деня на отворените врати.

Директорът на учебното заведение Таня Иванчева посочи в интервю за предаването „Хоризонт до обед“, че училището има над 1200 възпитаници и е едно от най-престижните в София.

„През всичките 140 години възрожденският дух на първите учители в нашия колектив е запазен“, каза директорът. Освен с качествено образование училището може да се похвали и с материалната си база - най-добрата от всички в страната според Иванчева.

„Училището е двигателят на обществото. Ние сме тези, които подготвяме бъдещите членове на това общество. Нашата работа е изключително важна, но ние не можем да бъдем сами. Без подкрепата на родителите и на всички институции, отговарящи за грижата за децата, не бихме могли да си свършим работата добре“, отбеляза още Таня Иванчева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна