Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР представя Weather Report Tribut в Първо студио на БНР

Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев и солистите –Антони Дончев (клавишни), Радослав Славчев – Riverman (бас китара), Боян Ивкович (перкусии и вокал) представят Weather Report Tribute. Събитието ще е на 21 март от 19.30 ч. в Първо студио на Българското национално радио.

Birdland, Mysterious Traveller, А Remark You Made, Elegant Peopleса част от пиесите, с които музикантите ще изразят почит към най-важната фюжън група в историята на джаза, променила музиката през 70-те.

Антони Дончев е известен пианист, който умело съчетава многообразието на джазовата стилистика, фолклора и класическата музика във всичките им аспекти. С името му са свързани редица престижни изяви на българския джаз през последните 20 години. Той е съосновател на формацията Акустична версия, която печели Голямата награда на конкурса в Hoeilaart (Белгия) през 1985. Работи със световноизвестни музиканти като Томи Смит, Джо Ловано, Кърт Елинг и други.

Радослав Славчев - Riverman участва в различни формации сред които: Ahead, High Time, Фънкалеро, Сафо, Poppers. През годините Riverman е работил Васил Найденов, Стоян Роянов – Ya-Ya, СецилияЛонг, Спенс, Иво Папазов – Ибряма.

Боян Ивкович е сръбски музикант, актьор и телевизионен водещ. Известен е като перкусионист на сръбската джаз фюжън формация Васил Хаджиманов Бенд. Участва в редица национални и международни фестивали за джаз и уърлд мюзик. Има участия в записи в над 15 албума и много сингли и проекти. Ивкович е международно признат за един от най-добрите изпълнители в областта на джаз фюжън. През 2017 г. е включен в топ 5 на перкусионистите от джаз станцията в Лос Анджелис Arnaldo Desouteiro's Blog.

Билети за концерта се продават в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежите на eventim.bg и ticketsbg.com.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна