Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер разкри кой е бил негов идол и от какво се страхува

Майкъл Джордан и Роджър Федерер в кампания на Nike.
Снимка: Nike

Рекордьорът по титли от турнирите от Големия шлем Роджър Федерер даде интервю за телевизионния канал SuperTennis, в което говори за детските си идоли, на кои спортисти се възхищава, на какъв инструмент е свирил и от какво се страхува.

„Като малък се възхищавах на Майкъл Джордан, Борис Бекер и Стефан Едберг. Но Джордън беше моят идол. Също така Мохамед Али и Тайгър Уудс правеха невероятни неща и бяха вдъхновение за мен, като ги гледах какво могат на високо ниво за дълъг период от време“, заяви 37-годишният Маестро.

Швейцарецът разказа и за любимите си занимания извън тениса като дете.

„Като малък свирех на пиано, продължих и като малко по-голям. Много обичам да слушам музика. Сега го правя, когато шофирам или когато пътувам за турнир. Много харесвах Майкъл Джексън“, призна Федерер.

Той продължава да гледа много тенис като зрител. За родения в Базел легендарен спортист било без значение дали ще гледа Джокович, Надал, Дел Потро, мач на двойки или среща на жени.

„Страх ме е от екстремни влакчета в Луна парк, а също и от паяци. Но те не живеят в хола ми, така че всичко е наред. Ако бих искал да ги видя, би трябвало да ида в Африка“, добави спечелилият 100 титли в кариерата си Роджър.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна