Eмисия новини
от 04.00 часа

Момчиловци ще покаже чара на Родопите в Пекин

Форум "Чарът на Момчиловци и Родопа планина" ще се състои на 26 март в Пекин, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Родопското село, станало известно в азиатската държава като марка на кисело мляко, ще бъде представено пред дипломати, хора от бизнеса и от академичните среди. Участниците във форума ще бъдат запознати с проекта за курортно-туристическо ядро "Момчиловци", за осъществяването на който се търсят инвеститори.


Събитието в Пекин се организира от кметството на родопското село, със съдействието на българския студент Калоян Георгиев, "посланик на добра воля" на Момчиловци в китайската столица, уточни Суркова. Очаква се на форума да присъстват представители на 15 държави.

В Китай колоритното смолянско село вече е познато и като "мястото на дълголетието", след като фирмата, производител на млечните продукти с неговата марка, инвестира и в мащабна рекламна кампания на родопското мляко.


Местните традиции, красивата и съхранена природа, туристическият потенциал на Момчиловци и Родопите ще бъдат основни акценти в презентацията в Пекин. 


Още от
Димо Линков

Димо Линков между птиците и рибите

публикувано на 16.07.19 в 15:58