Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Киркова сложи край на спортната си кариера

Снимка: БФСки

Мария Киркова - най-добрата българска скиорка в последните 15 години сложи край на спортната си кариера.

Това стана с бенефис на писта “Витошко лале”, където се проведе нощен паралелен слалом с участието на някои от най-добрите български скиори от настоящето и близкото минало, сред които и Алберт Попов, Камен Златков, Йоан Тодоров и други.

На бенефиса присъстваха и много други родни знаменитости, сред които и носителят на световната купа по сноуборд Радослав Янков. 


На финала на писта "Витошко лале" бе подреден атрактивен паралелен гигантски слалом на осветления.

Един срещу друг на Лалето застанаха отборите на "Мария и приятели", начело с Киркова и "Нова генерация", начело с Алберт Попов. Двата тима бяха от по 16 състезатели. В тима на Мария бяха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, легендарният бивш състезател и шеф на много от стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов, бившият шеф на алпийците Иван Каневчев и настоящия Иван Гребенчарски.

След много емоции и отлични изпълнения именно Киркова и Попов стигнаха до финала, който именитата алпийка спечели. Под бурните овации на феновете си, сред които и много млади таланти, Киркова бе затрупана от награди. Преди това в нейна чест имаше и атрактивна заря. Призовете за паралелния слалом връчиха Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Радослав Пеев от "Витоша ски", който ръководеше бенефиса. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени