Eмисия новини
от 20.00 часа

Намериха мъртъв мъжа, заподозрян в убийството на жена си в Ботевград

Според психолога Маргарита Бакрачева в много случаи последствията не са планирани

| обновено на 20.03.19 в 14:07
2
Снимка: БГНЕС

Издирваният за убийството на 37-годишна жена в Ботевград е намерен мъртъв в жилището си, научи "Хоризонт" от свои източници от МВР. Това е 42-годишният Людмил Димитров. Той беше в неизвестност, след като в късния следобед вчера, по свидетелства на очевидци, е убил на улицата жената, с която живеел на семейни начала. 

Заради издирването на мъжа по-рано жандармерия и специални части блокираха целия район около града. Димитров е бил открит в собствения си апартамент в Ботевград след няколкочасово издирване.

Най-вероятно става въпрос за самоубийство. Към момента от МВР не дават категорична информация, но заявиха, че работят по всички версии. 

Окръжният прокурор на София Наталия Николова заяви:

"Вчера, в 17.30 часа на телефон 112 е получено съобщение за жена в безпомощно състояние в жк "Васил Левски" в град Ботевград. За съжаление, констатирана е смъртта на жената. Образувано е досъдебно производство за това, че жената е умишлено умъртвена". 

Малко по-късно беше изяснена самоличността на жената – Камелия Минева.

По първоначални данни Димитров, с когото жената е живяла на семейни начала, е нанесъл смъртоносни удари на съпругата си при битов скандал. 

Според обвинителите извършителят е действал от ревност. Мъжът е имал законно притежавано оръжие. В издирването му е участвал отрядът за борба с тероризма. 

Разследващите не разполагат със сигнали от жената или от близките ѝ, че е била обект на домашно насилие.

Според психолога доц. Маргарита Бакрачева в случая става въпрос за индивидуален акт.

В предаването "12+3" тя каза още, че в много случаи последствията не са планирани.

"Няма и яснота докъде може да стигнат последствията. Колкото повече човек живее в среда, която определя като враждебна, толкова повече може да стигне до крайности."

Цялото интервю с доц. Бакрачева чуйте в звуковия файл.

Галерия

Още от