Eмисия новини
от 04.00 часа

Гърция строи луксозен къмпинг на о-в Лесбос

Бежански лагер на о-в Лесбос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на туризма на Гърция даде разрешение за инвестиция от почти два милиона евро за луксозен къмпинг на остров Лесбос.

Остров Лесбос се опитва да привлече нови туристи, след като от началото на кризата и масовото пристигане на мигранти, посетителите са спаднали с повече от 50 процента. Всяка година предлагаме все по-ниски цени, коментират собственици на хотели и таверни, но туристите избягват да почиват на Лесбос. Местните търсят причината в хилядите бежанци и мигранти, които според тях са отблъснали гостите.

За Гърция предлагането на луксозни къмпинги е новост, въпреки че много страни в света вече имат традиция към този тип туризъм, съобщава гръцкото министерство на туризма. Много от любителите на природата вече търсят лукс до вълните, което предлага и проектът за Лесбос. В луксозния къмпинг се строи спа и басейни. Движението на туристите ще е пеш или с електромобили.

Още на две места в Гърция - в Коринт и област Атика - започва строителството на луксозни къмпинги.

Ежегодно в Гърция пристигат милиони туристи, за да почиват на брега на морето. Много от тях са българи, споделят собственици на къмпинги в Северна Гърция и Халкидики.


Още от