Eмисия новини
от 12.00 часа

Ердоган откри най-големия увеселителен парк в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган откри днес най-големия увеселителен парк в Турция и използва случая за поредна словесна битка срещу опозицията преди ключовите местни избори в страната на 31 март, предаде БТА.

АнкаПарк, известен още и като Уъндърленд Евразия, разполага с 1200 атракциона. Паркът е построен на площ от 1,3 млн. кв. м в столицата Анкара - един от най-важните градове в борбата за изборите за местни органи на властта. Според няколко проучвания Мансур Яваш, кандидат за кмет на опозицията, води в предпочитанията на избирателите.

Ердоган използва случая при тържественото откриване на парка, за да нападне Яваш, обвинявайки го във фалшификация и укриване на данъци.

„Анкара е сърцето на турската държава. Анкара е прекалено важна, за да бъде поверена на хора, замесени в тъмни машинации“, каза той, визирайки обвиненията на прокуратурата срещу Яваш в злоупотреби по времето, когато е бил адвокат.

В интервю вчера Ердоган заяви, че дори и Яваш да спечели, той няма да получи наказателна неприкосновеност, като предупреди гражданите на Анкара, че тогава „те, за съжаление, ще трябва да платят висока цена“.


Още от

Ердоган ще посети Москва във вторник

публикувано на 24.08.19 в 02:33

Най-четени