Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нефтохимик започна с победа серията с Левски

Снимка: БФ по волейбол

Шампионът Нефтохимик поведе с 1:0 в четвъртфиналната серия с Левски в мъжкия шампионат по волейбол. Бургазлии победиха с 3:0 (26:24, 25:20, 25:21) у дома Левски и са само на един успех от класиране за полуфиналите в Суперлигата.

Левски се представи на по-високо ниво единствено в първата част, спечелена трудно от домакините с 26:24. Във втория и в третия гейм Нефтохимик 2010 имаше по-сериозно превъзходство в атака и закономерно се поздрави с успеха след 25:20 и 25:21.

Във втория гейма резултатът достигна до 18:18, но след това отборът от Бургас взе инициативата и лесно се справи със своя противник.

"Не успяхме да лимитираме Николай Учиков. Реши 10 или 11 тежки ситуации. Учиков изигра този мач като голям играч. Той е такъв, поздравления за него. Не е лесно да го спреш. Имахме предварително добре изграден блок срещу него и той намираше решение. Дефиницията за това е само една - класа. Тримата ни крайни нападатели играха добре, но не успяхме да лимитираме Учиков. Имахме по-добро посрещане от Нефтохимик, но не се възползвахме от това. Георги Братоев също направи много силен мач, извлече максимума от посрещането, което имаше", заяви след двубоя старши треньорът на гостите Владимир Николов.

Втората среща от серията между двата отбора ще се проведе в София на 23 март. В друг мач от четвъртфиналите в шампионата ЦСКА спечели очаквано с 3:0 (25:22, 31:29, 25:20) у дома срещу Пирин Разлог и също е съвсем близо до класиране за следващата фаза в елиминациите в Суперлигата.

Във вторник фаворитът за златните медали през настоящия сезон Хебър също спечели с 3:0 домакинството си на Дунав Русе.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени