Eмисия новини
от 11.00 часа

Акценти от чуждестранния печат

Брекзит остава във фокуса на западните издания.

Независимо колко са разочаровани европейските лидери за Брекзит, когато става дума за искането на Тереза Мей да забави излизането на Великобритания, те нямат друг избор, освен да дадат на британския премиер това, което иска, пише европейската редакция на Politico.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск посочи, че Брюксел ще бъде отворен за удължаване на Брекзит след 29 март, ако Обединеното кралство даде гаранции, че отхвърлената на два пъти сделка, изготвена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и британския премиер Тереза Мей, ще бъде приета, пише базираното в Брюксел издание New Europe.

Обявената вчера доживотна присъда на бившия президент на Република Сръбска Радован Караджич е водеща тема за сръбските издания.  Караджич беше осъден за геноцид и престъпления против човечеството в Босна и Херцеговина, пише "Данас". С това решение бе променена първостепенната присъда на трибунала в Хага, с която през март 2016 г. той бе осъден на 40 години затвор, уточнява изданието.

"Вечерне новости" публикува послание към сръбския народ на Радован Караджич, в което той казва: "Сръбският народ и аз, заедно с него вече победихме".


Още от

Акценти от чуждестранния печат

публикувано на 20.06.19 в 10:05

Най-четени