Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Червен бряг е обвинен за длъжностно престъпление, съдът определи гаранция от 75 000 лева

| обновено на 21.03.19 в 12:07
Данаил Вълов
Снимка: Община Червен Бряг

Специализираната прокуратура обвини кмета на Червен бряг Данаил Вълов в длъжностно престъпление.

Той е с мярка за неотклонение парична гаранция от 75 000 лева, а държавното обвинение ще иска и временното му отстраняване от поста.

Вълов коментира каза за Хоризонт:

"Добрата новина е, че не са ме обвинили, че съм откраднал директно пари, с които да съм си купил луксозно жилище или нещо друго! Ако са били нарушени някакви права на някаква фирма преди две години ми е интересно, защо фирмата не е заявила тогава“

"Нямам нищо против контролните органи да си изпълняват задълженията“, допълни още кметът Данаил Вълов по повод вчерашната акация на Специализираната прокуратура в сградата на общината и още:

"Аз специално съм доволен от тяхното отношение към мен и семейството ми, но тежко въоръжена жандармерия да извежда принудително служители от общината, които при това са свидетели?! -според мен тука някъде има някакво превишаване. Моите служители не са престъпници и не са отказвали никога да съдействат на правораздавателните органи, а са били извеждани вчера показно с тежко въоръжение, с маски.."

Вълов беше освободен вчера след снемане на показания в Районното полицейско управление. Кметът и още петима общински служители бяха задържани при разследване на злоупотреби за 230 000 лева по европрограмата „Топъл обяд“. Заради акцията на специализираната прокуратура с участието на жандармерия и служители на Комисията за противодействие на корупцията беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани беше нормално. Вълов се върна на работа следобед и участва в заседание на постоянна комисия. Пред БНР той обясни акцията с предизборната ситуация в страната.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени