Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

115 каузи търсят дарители до края на март

В инициативата „България дарява“ може да се регистрират и малки организации

Снимка: bulgariadariava.bg
С идването на пролетта за първи път у нас стартира инициативата „България дарява“, която обединява каузи от цялата страна и различни сфери от живота.

От 22 до 31 март всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, като дари за промяната, която иска да направи реалност.

Идеята за инициативата зрее малко повече от година, обясни в ефира на Радио София Мариана Вълчева – представител на Българско дружество за защита на птиците - една от 12-те организации, обединени от благородното намерение.

Искаме да обединим всички организации от цялата страна, които се стремят да подобрят света около нас и работят върху някаква кауза. Целта е да популяризираме и насърчим дарителството.

Даваме „сцена“ и на малки организации, които нямат достатъчния капацитет да осъществят своята кауза.

Инициаторите са създали безплатната платформа bulgariadaviava.bg, на която вече са регистрирани 115 каузи. Именно те ще участват в кампанията за съмишленици и дарения до края на този месец.

Каузите условно са разпределени в няколко направления: човешки права, култура и изкуство, образование и таланти, подкрепа за възрастни хора, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, деца и младежи в риск, спорт.

Мариана Вълчева обясни изискванията за организациите, които биха се регистрирали с кауза (трябва да са за обществена полза, не за индивидуално лечение, например), а иначе всеки желаещ може да стане дарител и да подкрепи промяната на средата в която живеем.

Резултатите от дарителската кампания ще бъдат обявени след 14 април.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова с Мариана Вълчева.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени