Eмисия новини
от 12.00 часа

Взрив в химически завод в Китай

2
Кадри от експлозията, пуснати от очевидци в китайска социална мрежа.

Химически завод в Източен Китай беше разтърсен от експлозия, според местни служители, които проверяват дали има жертви, предаде БГНЕС.

Взривът е станал в химическо съоръжение, управлявано от Tianjiayi Chemical в Янченг, провинция Дзянсу, съобщиха градските власти, цитирани от АФП.

Видеозапис, публикуван от държавни медии в социални мрежи, показа огромна експлозия, с пламъци поглъщащи върха на химическия завод. Други кадри показаха, че от мястото на взрива се издига сив дим.

Промишлените злополуки са често срещани в Китай, където правилата за безопасност често не се прилагат правилно.

През ноември камион, пренасящ горивни химикали, избухна на входа на химически завод в северен китайски град, който ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри 2022, убивайки 23 души и ранявайки 22 .

През юли миналата година взрив в химически завод в югозападната провинция Сечуан остави 19 мъртви и 12 ранени. Компанията е предприела незаконно строителство, което не е преминало проверки за безопасност, според местните власти.

През 2015 г. гигантски химически взривове в контейнерско хранилище убиха най-малко 165 души в северния пристанищен град Тянцзин.

Взривовете са причинили повече от 1 милиард долара щети и предизвикаха широкоразпространен гняв по отношение на липсата на прозрачност за причините и въздействието върху околната среда.


Галерия

Още от

Дронове отмениха полети в Сингапур

публикувано на 25.06.19 в 09:54

Питон уби стопанина си в Индонезия

публикувано на 25.06.19 в 09:49

Най-четени