Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондонското Сити: Отлагането на Брекзит ще бъде като лечение с "лейкопласт", хванати сме в "хамстерско колело"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на комисията по политика и ресурси в City of London Corp. - Катрин Макгинес заяви в четвъртък, че отлагането на Брекзит с три месеца ще бъде възприето като лечение с "лейкопласт", освен ако "не намерят решение основните дълбоки проблеми".

Коментарите на представителя на Лондонското Сити идват в момент, когато британските политици се надяват, че Европейският съюз ще одобри удължаването на срока на член 50 до 30-ти юни, както беше поискано в сряда от премиера Тереза ​​Мей. Европейският съвет ще обсъди въпроса и може би ще вземе решение по-късно през деня или утре.

"Наложително е да избегнем Брекзит без сделка", подчерта Макгинес, но допълни: "Краткосрочно отлагане на Брекзит обаче ще представлява единствено "залепване на лейкопласт", освен ако не намерят решение дълбоките основни проблеми и ние в крайна сметка не постигнем напредък. Лично аз чувствам, че сме хванати в нещо като "хамстерско колело", добави тя докато изнасяше реч на финансова конференция в Лондонското Сити.

Катрин Макгинес изрази надежда, че Лондон ще запази значението си на световен финансов център, но също така отбеляза, че политическата криза в британския парламент относно Брекзит споразумението изглежда като предаване на интересите на финансовото сърце на Лондон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна