Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Кисьов: Не съм човекът на избираемото място, не бих отишъл на преговори за себе си

Ръководството на ГЕРБ се среща с представители и на СДС. На снимката: Владимир Кисьов, Бойко Борисов, Румен Христов, Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и СДС решиха вчера да се явят заедно на евроизборите през май. Съюзът на демократичните сили ще получи сигурни места в листата, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с председателя на сините Румен Христов. Сред обсъжданите имена от СДС е на Владимир Кисьов - бивш главен преговарящ с ЕС.

„Ако е гаранция за повече евродепутати едно такова обединение, това означава, че си отговорен, а не е обезличаване“, каза пред БНР Владимир Кисьов и уточни, че обещаното избираемо място за СДС в листата с ГЕРБ е оценка за качеството и стойността на СДС в годините.

„Логическото разсъждение води към заключение, че няма да съм аз човекът на избираемото място в листата, защото аз не бих отишъл да водя преговори за себе си“, категоричен бе Кисьов, но уточни, че му е предлагана тази позиция, но не е дал съгласие.

Той изрази загриженост за бъдещето на ЕС и на Европа.

„Воля на Националния съвет на СДС е да каже дали иска евродепутати и да вземе решение дали да участваме на евроизборите“, уточни в предаването "Нещо повече" Кисьов.

Цялото интервю на Лъчезар Цветков с Владимир Кисьов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна