Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Стойнев: Заради „лапането“ на политиците едва 30% ще отидат до урните

Веселин Стойнев
Снимка: www.bnt.bg

„Скандалът с апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов отдалечава още повече гражданите от елита, защото това противопоставяне се храни точно от такива скандали“. Това каза пред БНР Веселин Стойнев заместник-главен редактор на списание „Икономист“.

„ГЕРБ няма да загуби от това. Те посочиха и евтиното жилище на Корнелия Нинова, закупено през 2004 година в „Овча купел“, коментира Веселин Стойнев в предаването „Нещо повече“.

По думите му скандалите затвърждават мнението на гражданите, че политиците гледат преди всичко да се устроят материално, вместо да се грижат за държавата и хората.

Стойнев прогнозира, че избирателната активност на евроизборите ще бъде много ниска - не повече от 30%, което ще е отговор от избирателите на „лапането“, което демонстрират политиците.

Според него избирателите не са мотивирани да излязат и да гласуват, а напротив - отвратени са. Той определи като „самоубийство“ поведението на хората от властта, замесени в имотните скандали.

Журналистът уточни, че при ниска избирателна активност победителят от изборите няма да има основание за прелегитимиране на властта, ако победител е ГЕРБ, или за искане на предсрочни избори, ако победител е БСП.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна