Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев: Отборът е важният

Петър Хубчев и Ивелин Попов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Петър Хубчев почти във всеки лагер не е доволен от физическото състояние на играчите, но за 3-4 дни няма как да направи нещо повече за подобряване на тези качества.

Пред медиите Хубчев коментира травмата на вратарят Пламен Илиев напуска лагера на тима, като съмненията са за скъсан менискус. Той е вторият играч, който си тръгва заради травма след Кирил Десподов.

 "Не мога да кажа кога точно е станала контузията, но 4-5 човека дойдоха с оплаквания от първия ден на лагера. Но всички играчи са много важни, много ценни. Държа на всички играчи, а всяка една контузия обърква плановете ни, в това число такова е положението и с Пламен Илиев. Не съм се замислял колко точно са важни и Пламен Илиев, и Кирил Десподов. Аз разчитам на отбора, който е от 11 човека. Утре може и Ивелин Попов да не е в отбора по някаква причина. Но отборът е важният“

Селекционерът коментира състава на съперниците и отпаднето на двете им големи звезди Стефан Савич (Атлетико Мадрид) и Стеван Йоветич (Монако).

"Ние когато гледахме отбора на Черна гора, двамата също не играха по една или друга причина. Въпреки всичко отборът е много сериозен. По принцип не се съобразявам, но винаги следя какво говорят хората, които са свързани с нашите съперници. И всички са на мнение, че с изключение на Англия, останалите отбори имат своите шансове за 2-ото място“

"Не знам дали можем да спечелим шест точки от първите два мача. Ако помните, първите два мача за моя екип начело на отбора, бяха две загуби. И тогава ако бяхме победили Беларус, се доближавахме на точка от водача в класирането. Сега тук в такава група всяка точка и гол може да се окаже с решаващо значение“, очерта очакванията си селекционерът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна