Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анастасия Кузмина с нова победа за световната купа

Анастасия Кузмина и Паулина Фиалкова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Анастасия Кузмина спечели спринта и малката световна купа в женския биатлон в Холменколен (Норвегия). Рускинята завърши с една грешка в първата си стрелба, като  изоставаше от Доротея Вийрер. Италианката не уцели една мишена при втората поява на рубежа и изостана до 11-о място. С този успех Кузмина поведе с 41 точки пред Вийрер в сборното подреждане за спринта.

Втора на 21.2 секунди от победителката финала пресече Франциска Пройс (Германия), а на 25.1 секунди третата е Паулина Фиалкова (Словакия)- И двете състезателки не сгрешиха в двете си стрелби.

Десислава Стоянова се нареди на 36-о място с 1:38.0 минути пасив срещу Кузмина и без грешки в стрелбата. Така тя остана на 95-о място за световната купа с пет точки. Емилия Йорданова е 93-а със седем точки, въпреки че остана извън челните 100 в спринта в Норвегия, докато Даниела Кадева завърши  72-а с 2:32.5 минути зад Кузмина при две грешки.

Така Кузмина завърши първа в класирането за малката световна купа с 371 точки, а Вийрер остана втора с 330. Трета завърши норвежката Марте Олсбу с 326 точки.

В генералното класиране продължава да води Вийрер със сбор от 882 точки, а нейната сънародничка Лиза Витоци е втора с 852. Трета за момента е Олсбу със 791.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени