Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборна титла и 16 златни медала за българите в първия ден на мултиевропейското

Националният отбор на България спечели отборната титла в дисциплината техническо чупене в първия ден на мултиевропейското първенство по таекуондо (олимпийска версия ), домакин на което до неделя ще е столичната „Асикс Арена“. В отделните категории  в това направление българите взеха общо 42 медала, 13 от които златни.

В индивидуалните дисциплини нашите състезатели взеха още 6 отличия. Златни медали станаха притежание на Ерика Карабелева (момичета - 36 килограма), Елина Крумова (момичета - 27 килограма) и Станислав Митков (момчета - 36 килограма). До  среброто стигна Цвети Славова (момичета – 27 килограма), а до бронз - Даниел Николов (;f’ejd 40 килограма) и Вук Манич (момчета – 40 килограма).


За още медали ще разчитаме на нашите момичета и мочета и утре във възраст кадети, но най-вече в събота и неделя, когато ще играе основното ядро на националния ни тим воден от бронзовия медалист от първенството на планетата Владимир Далаклиев, от европейския шампион от миналата година Калоян Бинев, братята Митко и Александър Джорджеви и бронзовата медалистка от миналогозищното издание Никол Чорбанова, която очаква с нетърпение и тазгодишното състезание.

"Пред родна публика е много хубаво да играеш. Тя ти дава кураж и това те кара да даваш всичко от себе си, само и само да се качиш на стълбичката и да чуеш българския химн. Това те кара за се чувстваш горд", заяви за БНР Никол Чорбанова.

От 14:00ч. е официалното откриване, на което ще присъстват министърът на спорта Красен Кралев, шефът на родната федерация Слави Бинев, Председателя на WT Сакис Прагалос, както и много олимпийски и световни шампиони.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени