Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Световният ден на водата

Красимир Вълчев ще участва в отбелязването на празника на НИМХ

Снимка: архив

Днес е Световният ден на водата. В Националния музей „Земята и хората“ Водноспасителната служба към БЧК организира демонстрации, които ще запознаят посетителите с правилата за водна безопасност. 
Над 500 деца от пловдивските училища се очаква да се включат в празника пред общината по повод Световния ден на водата. Природонаучният музей също е поготвил изненади за малките си посетители -  днес се открива нова зала към морския аквариум. 

Морският аквариум на регионалния природонаучен музей, който днес отбелязва и 45 години от създаването си, продължава да обогатява видовия състав и да разширява площта си. Новите обитатели с шест вида акули, морени и скатове

Децата са поканени днес да се включат и в играта „Животът във водата“, а докато разглеждат експозицията около тях ще има летящи риби -  внушителни балони с хелий, които ще бъдат управлявани с дрон.

Музеят отваря и арт работилница „Хартиени рибки“. Акварист Тодор Мандев ще покаже на гостите някои от основните стъпки при декорирането на аквариуми.

Ще бъде открита изложба с наградените рисунки от конкурса „Влажните зони и климатичните промени в нашия район“

По повод Световния ден на метереологията, който се отбелязва утре, директорът на Националния институт по метеорология и хидрология - проф. Христомир Брънзов открива днес инициативи под мотото "Вода за всички" и "Слънцето, Земята и Времето". В събитието ще се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Световният ден на метереологията е професионален празник на НИМХ.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени