Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондът за лечение на деца приема заявления на родители до 29 март

| обновено на 22.03.19 в 15:47
2
Снимка: dnevnik.bg

До 29 март тази година Фондът за лечение на деца ще приема заявленията на всички родители, чиито деца се нуждаят от лечение в чужбина.

Всички започнати преписки по заявленията на родителите ще бъдат автоматично прехвърлени към Националната здравноосигурителна каса, която от 1 април ще поеме функциите на Фонда. Нито един пациент няма да бъде върнат, без да му е предоставена възможност да подаде заявление. Всяко едно заявление ще бъде разгледано и по него ще бъде взето решение, уверяват от Здравното министерство. 

Според директора на Фонда Георги Деянов е нормално в началото да има леки трусове.

"Съвсем нормално е при едно такова нещо да има ,може би, някакви леки трусове, да има в приемащия орган някакво колебание, да не се чувстват много сигурни. Ние така ще предадем нещата, че на тях ще им е ясно какво трябва да се прави и не би трябвало да има никакви спънки. На всички мои служители, на всеки един съм казал: "Работим до последно". В случая те са малко демотивирани. На мен ми коства доста усилия да ги мотивирам, но работим до 29-и до 17.30 часа. Ако на някой родител някой от Фонда му каже, че не приема документи, да дойде лично при мене", каза пред "Хоризонт" д-р Георги Деянов и добави, че четирима служители от фонда преминават на работа към новата комисия в Здравната каса. Той е отказал.

Целия репортаж може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна