Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация „Миню Балкански“ организира Пролетна школа по музикална култура и изкуства

Как да накараме децата да заобичат изкуството и музиката и да ги включат завинаги в живота си?

БНР Новини
Снимка: @letnishkoliminubalkanski

В първия пролетен ден в „Нашият ден“ с диригента на хора на Старозагорската опера Младен Станев разговаряхме за това как да научим децата да се занимават с изкуство и да имат вкус към музиката, защо е важно това, къде могат да го правят през предстоящата априлска ваканция и защо в Япония учениците имат всекидневни занимания с изобразително изкуство и часове по съзерцание.
Всъщност Младен Станев е пряко ангажиран с Пролетната школа по музикална култура и изкуства, която се организира от 31 март до 5 април т.г. в базата на фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица, Старозагорско.
Извънкласно образование, неформални занимания на деца и тинейджъри с любопитни факти за музиката и другите изкуства, овладяване без усилия на нови знания и умения, откриване и проявяване на таланти – това са само част от дейностите, с които ще бъдат ангажирани децата във ваканционните дни. Всичко това ще бъде част от тази магическа среща с музиката и изкуството, подготвена от лекторите и преподавателите в Пролетното училище – известни музиканти и изпълнители, хореографи и преподаватели от музикалните училища в Югоизточна България, които имат амбицията да създадат уникална творческа атмосфера за децата, решили да прекарат ваканцията си в базата в с. Оряховица.

Повече за Пролетната школа по музикална култура и изкуства на фондация „Миню Балкански“, за начина за кандидатстване в нея и за стипендиите, които се предоставят, както и за инициативите на Старозагорската опера, ориентирани към децата, можете да чуете в прикачения файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени