Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дойче банк" очаква по-високи приходи през 2019 година и нови съкращения на служители

Директорският борд на банка си раздаде бонуси за пръв път от 4 години насам

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Дойче банк" (Deutsche Bank) очаква приходите ѝ през тази година да бъдат малко по-високи, отколкото през 2018-а с оглед на леко нарастване на приходите в нейното ключово подразделение за корпоративно и инвестиционно банкиране, съобщи водещата германска кредитна институция в своя годишен доклад, публикуван в петък.

Приходите от корпоративното и инвестиционното банкиране изглежда се подобряват, като се очаква увеличаване на продажбите на акции и на книжа с фиксиран доход, както и на приходите от търговия. В същото време се очаква приходите в частното и търговско банкиране, както и при управлението на бизнес активите да останат по същество непроменени спрямо предходната година.

Най-голямата германска банка потвърди целта си за рентабилност за 2019-а година и заяви, че ще предложи дивидент от 0,11 евро на акция, което е без промяна спрямо предходната година.

Немският кредитор, който в момента обсъжда възможността за сливане с местния конкурент в лицето на "Комерцбанк" (Commerzbank), също така заяви, че намалява броя на служителите с 5,9% до 91 737 и че ще продължи с политиката на съкращения, за да свие броя на служителите си под 90 000.

В същото време за изминалата година управителният съвет на "Дойче банка" получи и първите си бонуси от 2014-а година насам, след като финансова институция отчете годишна печалба за пръв път от четири години.

Кристиан Севинг, главен изпълнителен директор и председател на борда на "Дойче банк", е получил за 2018-а година 7 млн. евро, като плащанията към целия управителен директорски съвет, включително и бонусите, за миналата година са нараснали с цели 86,9% до 55,7 милиона евро от едва 29,8 млн. евро година по-рано.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна