Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР подари на Фондация „Искам бебе“ люлчини песни на Детския радиохор

Приходите от новия албум ще бъдат за каузата „За повече деца в България“

БНР подари на Фондация „Искам бебе“ албума „Люлчини песни“ на Детския радиохор.

На тържествена церемония по повод 12 години от създаването на Фондация „Искам бебе“ на 25 март, Благовещение, в Първо студио на БНР от 11.00 ч. ще бъдат връчени годишните награди „Ангели на благодарността!“.

Тази година празникът е съпроводен с благотворителна инициатива и концерт на Детския хор на БНР.

Приходите от новия му албум с „Люлчини песни“ ще бъдат дарявани в подкрепа на каузата на „Искам бебе“ – „За повече деца на България“.

„Благотворителната ни инициатива на първо място е възпитание на децата. Всяка песен е разговор с някой, който идва от сърцето. А когато едно дете даде своя глас, своето сърце на семейства, които дълго време и с надежда са очаквали рожбата си, това е благословия“, казва Главният диригент на Детския радиохор на БНР маестра Венеция Караманова.

В албума са включени знаковите творби: „Люлчина песен“ от Добри Христов, „Лунна песничка“, „Снежинки“ и „Песен за елхичката“ от основателя на Детския радиохор на БНР акад. Христо Недялков, „Приспивна песен“ от В. А. Моцарт, „Приспивна песен“ от Й. Брамс, „Лека нощ“ от Парашкев Хаджиев, „Еделвайс“ от Р. Роджърс и др. 

„Люлчини песни“ е първият проект, роден от партньорството на БНР с “Ангелогласно детство” - сдружение на родители, бивши хористи и приятели на Детския радиохор на БНР.

Сред номинираните за наградите „Ангели на благодарността!“ тази година са общественици, помогнали за създаването на Държавния фонд ин витро (Център за асистирана репродукция, който работи успешно в продължение на почти 10 години).

Д-р Антония Първанова – първият български политик, подал ръка на каузата на „Искам бебе“ през 2007 година и д-р Милен Врабевски – първият и най-голям спомоществовател на фондацията в продължение на 12 години, ще получат приза.

За съществен принос към каузата с „Ангел на благодарността“ ще бъдат наградени големите поддръжници и дарители на „Искам бебе“: доц. Борислав Великов, Цецка и Гроздан Караджови, Марин Радевски, „Билла България“.

За дългогодишното си приятелство с фондацията награди ще получат Султанка Петрова, Читалище „Просвета“ и Духов оркестър „Костадин Манов", Милчо Соколов и Кирил Веселинов от БГ Дуетът, Мария Джуркова от гр. Пещера.

На 25 март ще стартира нова благотворителна инициатива „Отпечатъци на доброто“, инициирана от Марина Александрова – артист и от журналиста Константина Живова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна