Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт на Детския радиохор в Първо студио на БНР ще бъде отбелязана 12-годишнината на фондация „Искам бебе“

Снимка: iskambebe.bg

Радина Велчева от фондация „Искам бебе“ , която става на 12 години, беше гост на Ива Дойчинова в „Нашият ден“, за да говорят за наградите „Ангели на благодарността“ и концерта на Детския радиохор в Първо студио на БНР, който ще се състои на 25 март – Благовещение, една много символична дата, която е свързана с каузата на фондацията.
Радина Велчева (вляво) и Ива ДойчиноваИва Дойчинова попита гостенката си какво е това, което е подготвил Детския хор на БНР за своя концерт по този специален повод.
Радина Велчева: „Миналата година получихме едно обаждане от Дани Калайджиева от Детския хор на БНР, за да ни кажат, че правят цял един диск с люлчени песни. Аз само като чух това „люлчени песни“ и ми трепна сърцето и всъщност този диск ще има една много специална мисия. Той ще се разпространява благотворително сред абсолютно всички клиенти, които се занимават с инвитро. Разбира се, че и всеки който иска ще може да си го купи и с набраните средства ще помогнем да се роди едно детенце. Всички деца в Детския хор знаят за тази мисия и в сряда на големия концерт в зала „България“ това нещо беше казано. И за нас това беше изключителна чест, че деца ще помогнат да се роди дете“.

Каква е личната история на Радина Велчева, какво ще се случи на концерта на 25 март и какви ще бъдат наградите „Ангели на благодарността“ можете да научите в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени