Eмисия новини
от 04.00 часа

Доналд Тръмп: Няма да има мита, ако европейските автомобилни производители отворят заводи в САЩ

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейските производители на автомобили ще могат да избегнат вносните мита, ако строят заводи в Съединените щати, заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Fox Business, добавяйки, че не иска нулеви тарифи за превозните средства, идващи от Стария континент.

Президентът изрази увереност, че САЩ ще запазят предложението за въвеждане на митнически тарифи от 25% за вноса на автомобили с оглед на рисковете за националната сигурност.

Коментирайки продължаващите търговски преговори с Китай, Доналд Тръмп потвърди, че позициите "много се сближават" и сделката "вероятно ще се случи", отричайки, че са възникнали трудности по време на преговорния процес с оглед на неговия призив за запазване на митата върху китайските стоки за известно време след края на търговската война. "Преговорите вървят много добре и търговската сделка с Китай вероятно ще се стане", отбеляза той.

В същото интервю президентът на САЩ Тръмп обвини Федералният резерв, че е пречил на икономическия растеж на страната чрез политиката си на повишаване на лихвените проценти, изразявайки надежда, че централната банка повече няма затяга лихвените ставки.


Още от