Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Артекс“ обясни имотната сделка с Цветанов

Сградата на улица "Латинка" в столичния квартал "Изток", където председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-министърът на спорта Ваня Колева са придобили имоти.
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е придобил апартамента на ул. „Латинка“ след замяна на други два и доплащане. Това се казва в становище на строителната компания „Артекс“, публикувано във Фейсбук страницата ѝ.

От компанията са публикували становище на юристи от кантора „Пенков, Марков и партньори“, а поводът е множеството медийни публикации за сделката на Цветан Цветанов за апартамента на ул. „Латинка“ в столицата с площ близо 240 кв. метра.

От компанията съобщават, че за да се случи сделката, Цветанов и съпругата му са заплатили 100 000 лева и са прехвърлили собствеността върху други два апартамента на ул. „Елемаг“ в София, чиято обща площ е над 190 кв. метра заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята.

„Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане“, допълват от компанията.

В становището се подчертава, че „сделката е законна и стандартна“.

От компанията допълват, че ще предприемат съдебни действия за „клеветнически и набеждаващи твърдения“, които уронват търговската репутация на дружеството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени