Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Чарлз и съпругата му Камила пристигат в Куба

Принц Чарлз и съпругата му Камила
Снимка: БГНЕС

Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила пристигат днес в Куба на официална визита на членове на британското кралско семейство на карибския остров. Визитата става в момент, в който Куба се нуждае от чужди инвестиции и в който САЩ затегнаха санкции срещу страната, съобщи БТА.

Утре Чарлз и Камила ще бъдат почетни гости на официална вечеря, дадена от кубинския президент Мигел Диас-Канел. Не е предвидена никаква среща на знатната двойка с предишния кубински лидер Раул Кастро, който сега е първи секретар на Кубинската комунистическа партия.

Според Крис Бенет, генерален директор на консултативното дружество Карибски съвет, в частен разговор принц Чарлз може да засегне въпросите за човешките права и политическата криза във Венецуела, основен съюзник на Куба. Но според експерта не би било уместно принцът да прави публични изявления по тези въпроси, защото той не е политическа фигура.

Визитата ще има по-скоро културен характер. Знатната двойка вероятно ще има среща с музикантите от “Буена виста соушъл клуб“, ще посети училище за салса и ще присъства на балет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна