Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китаец продаде дъщеря си заради дългове от хазарт

Мъж в Югозападен Китай е арестуван за продажбата на дъщеря си в интернет за 7800 евро, за да изплати дълговете си.

Човекът, идентифициран с фамилното име Цзян, продал детето на двойка, след като изпаднал в дългове заради онлайн хазарт.

Безработният отвел едногодишната си дъщеря от дома ѝ и казал на съпругата си, че момичето ще остане при баба му на около 140 километра от дома им.

Майката станала подозрителна, след като не е успяла да се чуе с дъщеря си близо три месеца. Всеки път, когато тя питала къде е детето им, бащата давал различни отговори за отлагане на връщането ѝ.

Разтревожената майка проверила телефона на съпруга си и намерила запис на разговора между него и купувача на дъщеря си. В същия ден тя се чула със свекърва си, която ѝ казала, че детето е взето преди няколко седмици.

Майката веднага съобщила за инцидента на полицията, а съпругът ѝ избягал. По време на разследването полицията го открила в хотел.

Той признал, че дължи голяма сума и е прибегнал до екстремни мерки, след като е видял в интернет пост за осиновяване на деца.

Цзян излъгал купувачите - двойката, на която продал детето, като казал, че не може повече да се грижи за детето, защото се е развел с жена си и двамата му родители са починали.

Момичето е намерено и се е върнало при майка си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени