Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов категорично се обяви против оставката на Цецка Цачева

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Председателят на НФСБ Валери Симеонов категорично се обяви против оставката на Цецка Цачева. Пред БНР той каза, че Цачева е „достоен човек с безупречна репутация и няма нищо нередно с придобитото от нея жилище“. Симеонов нарече сделката с имота ѝ „стандартна и на пазарни цени“:

„Откъде накъде, питам аз, някой ще дири сметка затова как се е договорил продавачът с купувача. Има ли някакво нарушение на закона, питам аз? Отговорът е не. Има ли неплатени данъци? Отговорът е не. Има ли корупционна сделка? Отговорът е не“, каза Симеонов.

„Вече няколко дена обществото се занимава с всякакви жълтини. За мен е много близка аналогията с времето на великата китайска културна революция, ръководена от Мао Цзедун, не явно. Дано да ме разберете“, добави Валери Симеонов.

“Цецка Цачева я познавам много добре. Това е жената, която два пъти беше председател на Народното събрание. Човек с чиста и неопетнена репутация. Човек, с който не всяка политическа партия, а България трябва да се гордее. Друг е въпросът как беше употребена на няколко пъти. Но имам абсолютно лични убеждения, непоклатими, че това е една жалка и инсценировка“, каза още той.

По-пълно изказване може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна