Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалисти по киберсигурност към ГДБОП ще изнесат лекция пред ученици в Кюстендил

Експерти от ГДБОП ще изнесат лекция в Кюстендил, посветена на безопасното ползване на интернет. Темата на днешната беседа е „Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност“.

Чрез лекцията, Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ в града, където тя ще се състои, ще се включи в европейската седмица „All Digital Week“.

На лекцията ще присъстват ученици от 5-те класове на 6 ОУ "Пайсий Хилендарски". Децата, както и техните преподаватели сами проявили интерес към тази проблематика, обясни директорът на библиотеката София Пейчева:

"Това го правим в рамките на дигиталната седмица, но тази тема специално е много актуална и знам, че тя е част и от такава обучителна програма на ГДБОП, които имат пътуващи семинари на тези тема“.

Трите основни теми за кампанията за 2019 г. са:  насърчаване на медийната грамотност чрез развиване на критично мислене и цифрова грамотност, изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност, повишаване на пригодността за заетост чрез разработване на подходящи умения за новите дигитални работни места.

В Благоевград еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел ще представи политиките на Европейската комисия за насърчаване на дигиталното образование. В дискусията ще участват преподаватели, студенти, представители на бизнеса и обществени организации.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна