Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите ни с два пъти по-тежък мач срещу Косово тази вечер в Прищина

Евроквалификацията България – Косово пряко по „Хоризонт“ от 21.45 минути

Снимка: БГНЕС

Ако мачът срещу Черна гора беше тежък за националите ни, то втория двубой от групата ни срещу Косово ще бъде два пъти по тежък. Причините – домакините ще играят за първи път в квалификация за европейско първенство и то пред родна публика. Четирите победи и равенството в Лигата на нациите и това 2:2 преди дни срещу Дания са все аргументи за качествата на противника. Пълен стадион – 13 000 екзалтирани фенове ще бъдат допълнителен стимул за отбора на младата държава.

Задача на футболистите ни се усложнява и от факта , че Петър Хубчев няма да може да използва оптималния състав на стадион "Фадил Вокри". Към контузените Кирил Десподов и Пламен Илиев се присъедини Ивайло Чочев. Халфът на Палермо получи фрактура на капачката след много тежко единоборство с играч на Черна гора и ще бъде извън терените минимум половин година, след като беше опериран вчера.

Европейската квалификация между националните отбори на България и Косово е тази вечер от 21.45 минути и ще бъде предавана пряко по програма „Хоризонт“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени