Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Иванов с 10-о място в първия кръг от европейския шампионат по мотокрос

Клас EMX250 - Великобритания
Снимка: MXGP

Майкъл Иванов с КТМ се нареди на 10-то място в първия кръг от европейския шампионат по мотокрос в клас EMX 250 cc, който се проведе във Великобритания. Българинът спечели 22 точки, след като завърши на 12 място в първия манш (9 точки) и  на 8-мовъв втория (13 точки)  и така влезе  в топ 10 и в генералното класиране.

Победител е Алберто Форато с „Хускварна“. Унгарецът беше най-бърз и в двете пробягвания на трасето и спечели максималния брой точки – 50.

Заедно с европейското първенство, на същата писта се проведе и втория кръг от първенството на планетата в същата дисциплина.

В клас MXGP Петър Петров с КТМ спечели първата си точка в  шампионата, след като финишира 20-ти в първия манш. Във втория, пилотът от Севлиево зае 21-та позиция. Българинът е на 23-то място в генералното подреждане за кръга.

Шампион стана Антонио Каероли с КТМ с актив от 47 точки (1-во място в първия манш – 25 точки и 2-ро място във втория – 22 точки). След две състезание италианецът е лидер и в генералното класиране от 97 точки. След като пропусна първия кръг в Аржентина Петров е 26-ти с 1 точка.

Снимка

В клас MX дебют на световно първенство направи Хакан Халми. Пилотът с КТМ падна след третата обиколка в първия манш и не стартира във втория.

Следващият кръг от двата шампионата е на 31 март в Холандия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна