Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

ТЕАТЪР

Две са предложенията на Народния театър "Иван Вазов" за тази вечер - "Дебелянов и ангелите" на режисьора Диана Добрева от 19.00 часа на голямата сцена и "Когато гръм удари, как ехото заглъхва" под режисурата на Бина Харалампиева от същия час на камерна сцена.

"Отело" с участието на Иван Радоев, Гергана Данданова, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Веселин Анчев можете да гледате от 19.00 часа на голямата сцена на театър "Българска армия". Постановката е на Иван Урумов

"Пияните" е постановката, която предлага тази вечер Малък градски театър "Зад канала". Режисьорът Явор Гърдев е поверил героите на Иван Вирипаев на актьорите Луиза Григорова - Макариев, Весела Бабинова, Иван Бърнев, Анастасия Лютова, Пенко Господинов, Владимир Пенев, Светлана Янчева, Герасим Георгиев - Геро

МУЗИКА
В кино „Люмиер Лидл“ от 19:00 часа ще бъде представен новият спектакъл за един от най-големите гласове в българската поп музика - Емил Димитров - „Емил – изповед пред олтара на живота с историята и песните му" .В спектакъла ще прозвучат откъси от най-любимите песни на незабравимия творец в нови аранжименти на Светослав Заров. Ще ги представят цял букет от млади и талантливи изпълнители като Денислав Новев, Велин Михайлов, Пейо Филипов, Олга Михайлова-Динова, Орлин Цветанов под диригентската палка на Страцимир Павлов.

МУЗИКА

Концерт на Нов симфоничен оркестър можете да посетите от 19.30 часа в Зала „България“. В програмата: Ангел Заберски, Празнична увертюра, Христо Йоцов, Концерт за пиано и оркестър "The Spirit of Jazz", солистка Надежда Йоцова, Александър Розенблат, Музика към балета "Алиса в Страната на чудесата". Диригент е Борислав Йоцов.

КИНО

В зала "Вяра" на Столичната библиотека от 18.00 ч. ще бъде показан филмът "Връщам се у дома", в рамките на Дните на португалския език и култура "Португалски пътеки в София", организирани от Португалския езиков и културен институт "Камойнш София" и Столична библиотека.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна