Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льов доволен, че Германия е имала късмет, Куман пое вината за загубата

Йоахим Льов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов беше доволен след победата с 3:2 над Холандия в Амстердам в първия мач на Бундестима от европейските квалификации.

"През първото полувреме играхме наистина много, много добре. Напълно контролирахме мача. Действахме отлично в нападение и абсолютно заслужено взехме преднина. През първото полувреме просто бяхме класа. След почивката имахме някои проблеми, допуснахме изравняване, но не загубихме вярата, че можем да стигнем до победата. С добра атака в края решихме нещата в наша полза. Може би в този мач имахме и нужния късмет, който ни липсваше напоследък.

Победа в Холандия за старт на квалификациите е отличен резултат, който ще ни помогне в борбата за класиране на Европейското първенство. От друга страна се видя, че имаме още доста работа пред нас. Контролирахме играта, но в един момент изпуснахме нещата. Но като цяло отборът се бори грандиозно до последната минута, за което момчетата заслужават комплименти", коментира Льов.

Колегата му Роналд Куман похвали представянето на отбора през второто полувреме на европейската квалификация срещу Германия в Амстердам.

Холандците успяха да наваксат изоставане от 0:2 след почивката, но допуснаха късен гол в последната минута и загубиха с 2:3.

Роналд Куман
 
"В началото Германия игра много добре, но това не ме изненада, защото съперникът разполага с много силен отбор. Ние пък не започнахме добре, не бяхме подготвени за атаките на съперника, имахме затруднения с бързината на тримата в нападение. Липсваше ни увереност, не успявахме да задържим добре топката, не действахме правилно с пресата и им оставяхме прекалено много пространства. Но след почивката съм горд от реакцията на отбора. Не сведохме глави след това 0:2. Момчетата бяха брилянтни и заслужавахме поне точка.

Имах чувството, че Германия може да вкара в края, въпреки че с оглед на развитието на мача беше по-вероятно ние да отбележим трети гол. Затова дискутирахме на пейката какво да направим. Дали трябваше да пусна в игра Нейтън Аке на мястото на офанзивен футболист? Може би това щеше да бъде по-добра идея. Грешката е моя.

Нещата можеше да изглеждат по съвсем различен начин, но в последните минути се поувлякохме в нападение и на няколко пъти оставихме свободни пространства, от което Германия се възползва.

Този резултат не е добър, но това не означава, че сме загубили шансове да се класираме", заяви Куман.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени