Eмисия новини
от 20.00 часа

Кои деца рисуват буквите?

Излиза първата книга-игра „Тити рисува букви“ за децата с дислексия в България

Част от плаката за премиерата на книгата
Снимка: Снимката е предоставена от издателите

„Тити рисува букви“ е първата книга специално разработена за нуждите на децата с дислексия у нас. Създадена е под формата на игра и е предназначена за съвместна работа на родителите и техните децата в домашни условия. Основната цел на изданието е да преодолее психическото напрежение при създаване на писмен текст и отказа на децата дислектици да четат и пишат.
Книгата е с практическа насоченост и е подходяща за деца с дислексия в начална училищна възраст, превенция в предучилищна възраст и запознаване на всички деца и родители с тази особеност на възприятието. Отпечатана е на специално създадения от Кристина Костова шрифт за дислексици – Adys.
Автори на уникалното издание са журналистката Ралица Филипова, художничката Антоанета Костова, завършила курс по сугестопедия за деца с дислексия и консултантката на проекта доц. Екатерина Тодорова, водещ специалист в областта дислексия на развитието.
„Тити рисува букви“ е първата част от поредица книги, в която децата се запознават с гласните букви. Втората част ще бъде посветена на изучаването на съгласните букви. Екземпляри от книгата ще бъдат дарени на центрове и училища, които работят с деца с дислексия.
Героите от книгата „Тити рисува букви“. Снимката е предоставена от издателите


Още от