Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Бинев със счупена ръка, България с 80 медала от мултиевропейското в София

Калоян Бинев - категория 63 килограма
Снимка: БФ Таекуондо

България остана без медал в последния ден от второто издание на мултиевропейското първенство по олимпийско таекуондо, което се проведе в столичната „Асикс Арена“.

В последния ден на турнира българите записаха четири пети места, като бруталното съдийство ги лиши от още отличия при мъжете и жените.

В категория 63 килограма Калоян Бинев завърши шампионата със счупена ръка, след като в срещата за медал, противникът му от Турция игра грубо и неспортсменки, което беше подминато от реферите. Въпреки тежката контузия Калоян издържа до края мача, като дори можеше да го спечели.

Снимка

В категория 68 килограма Владимир Далаклиев също беше ощетен от съдиите в мача за „златната точка“. Бронзовият ни медалист от световното преди две години се нареди на петото място. Но тази позиция завършиха Йордан Колев и Емилия Тасева.

Останалите българи, които се включиха в последния ден на първенството отпаднаха на по ранен етап. 

Поводи за радост обаче имахме в дисциплината „пумсе“, където българските представители грабнаха девет златни, седем сребърни и пет бронзови отличия и то само седмица преди европейското, което ще се проведе в турския курорт Анталия.

Второто мултиевропейско първенство по олимпийско таекуондо приключи с изключителните 80 медала за България във всички дисциплини, като 30 от тях са златни. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна